Μετέωρα

Τα Μετέωρα, στη Θεσσαλία, απέχουν από τον Πολύγυρο περίπου 310 χιλιόμετρα. 

Πρόκειται για εντυπωσιακούς σχηματισμούς από μεμονωμένους βράχους ύψους 200 – 300 μέτρων στην επίπεδη πεδιάδα. Πάνω στους βράχους υπάρχουν χτισμένα πλήθος βυζαντινά μοναστήρια με μοναδικούς θησαυρούς από εικόνες και κειμήλια της εποχής, ανοιχτά στους επισκέπτες. 

Η ιστορία των μοναστηριών ξεκινάει όταν ερημίτες μοναχοί εγκαθίστανται στις σπηλιές επάνω στα βράχια τον 9ο μ.Χ. αι. Τον 12ο αιώνα χτίζεται το πρώτο μοναστήρι, το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Τα υπόλοιπα ξεκινούν να χτίζονται τον 14ο αιώνα. Σήμερα, από τα συνολικά 24 μοναστήρια κατοικούνται ακόμη τα τέσσερα. Το θέαμα, όπως πλησιάζει κανείς από το δρόμο και βλέπει ξαφνικά μπροστά του τους τεράστιους βράχους είναι πραγματικά μοναδικό. 

Από τη Χαλκιδική οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές – ξεναγήσεις στα μοναστήρια των Μετεώρων. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας. 

Φωτογραφίες

Τοποθεσία

Αξιοθέατα

Κασσάνδρα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ   Η Κασσάνδρα ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της αφού διαθέτει αρκετά χωριά με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, in μπαράκια και νυχτερινά κέντρα.

Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η συμπρωτεύουσα όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκ. και πλούσια ιστορία. Τα βυζαντινά της μνημεία είναι

Περισσότερα »

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn