Τοπικές Γεύσεις

Όταν βρίσκεστε σ’ έναν χαρισματικό τόπο που η γη του είναι γεμάτη ελαιόδεντρα και φαρμακευτικά βότανα, που το κλίμα του προσφέρεται για αμπελοκαλλιέργειες αλλά και για μελισσοκομία και που φημίζεται για την πλούσια και υψηλής ποιότητας γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή του, τότε δεν έχετε παρά να ικανοποιήσετε απόλυτα τον ουρανίσκο σας και να απολαύσετε γαστριμαργικά ταξίδια που δύσκολα θα ξεχάσετε.

Από τη μια η μεσογειακή κουζίνα, το κορυφαίο ελαιόλαδο και οι ελιές, τα τυροκομικά προϊόντα, τα βότανα και το μέλι, το κρασί από τοπικούς αμπελώνες με ή χωρίς βιοκαλλιέργειες και το τσίπουρο. Από την άλλη το φρέσκο ψαράκι πλάι στο κύμα και τα ντόπια κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα.

Εστιατόρια και ταβέρνες βραβευμένα από αξιόλογους κριτικούς γευσιγνωσίας σε συνδυασμό με τα φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας με γκουρμέ γεύσεις τις οποίες επιμελούνται διάσημοι σεφ απ’ όλον τον πλανήτη σας προ(σ)καλούν να ανακαλύψετε το ταξίδι των γεύσεων. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι η γαστρονομία είναι κομμάτι της κουλτούρας μας!

Τοπικά Προϊόντα

ΕΛΙΑ – ΛΑΔΙΗ Χαλκιδική, χάρη στο κλίμα και τη μορφολογία του εδάφους, παράγει λάδι και ελιές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση και ποιότητά τους.

Οινοποιεία

Άγιος Παύλος – Ευάγγελος ΤσάνταληςΣτην κεντρική Χαλκιδική, στο οινοποιείο της μακεδονικής εταιρίας έχετε τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε στους χώρους όπου παράγονται τα κρασιά, και παλαιώνονται

Λαϊκές Αγορές

Δευτέρα Ορμύλια      Νέα Τρίγλια Τρίτη ΚασσανδρείαΝέα ΚαλλικράτειαΙερισσός Τετάρτη Ν. ΜουδανιάΑρναίαΜ. ΠαναγίαΓαλάτιστα Πέμπτη Ν. ΜαρμαράςΆγιος ΝικόλαοςΛάκκωμα Παρασκευή ΝικήτηΣήμαντρα       Σάββατο ΠαλαιοχώριΠολύγυροςΣυκιάΡυζά –