Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η συμπρωτεύουσα όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκ. και πλούσια ιστορία. Τα βυζαντινά της μνημεία είναι απαράμιλλης ομορφιάς και ιστορικής αξίας. 

Διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για διασκέδαση και αγορές. Το διεθνές αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα), δέχεται καθημερινά δεκάδες πτήσεις από και προς όλο τον κόσμο. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και η εμπορική του κίνηση είναι τεράστια. 

Ο σιδηροδρομικός της σταθμός συνδέει την Ελλάδα με τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη. Στο Εκθεσιακό Κέντρο λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο πολυάριθμες και μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις με διάφορα αντικείμενα. Το Κρατικό Θέατρο, το Βασιλικό Θέατρο και οι μικρότερες θεατρικές σκηνές φιλοξενούν κάθε χρόνο πολυάριθμες και ποικίλες παραστάσεις. Κινηματογράφοι, αίθουσες τέχνης και γκαλερί, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές, εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα (η Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή σε όλη τη χώρα για την πολύ καλή της κουζίνα), μπαρ, κέντρα διασκέδασης συμπληρώνουν την εικόνα της πολύχρωμης και ζωντανής πόλης. 

Στη Θεσσαλονίκη εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που προσελκύουν σπουδαστές από όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό, που κατακλύζουν την πόλη και της δίνουν ζωντάνια και νεανικό αέρα. Τα μουσεία της (μεγαλύτερα είναι το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού), οι αρχαιολογικοί χώροι, τα βυζαντινά τείχη, η Αρχαία Αγορά, η σκεπαστή αγορά στο κέντρο με κάθε είδους τρόφιμα, η Άνω Πόλη (παλιά πόλη) εντός των παλιών τειχών, δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό, που μπορεί κανείς να το νιώσει περιδιαβαίνοντας τους δρόμους και τα σοκάκια της. Καθημερινά οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στην αγορά της Θεσσαλονίκης. 

Για πληροφορίες απευθύνεστε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας.

Φωτογραφίες

Τοποθεσία

Αξιοθέατα

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn