Παραλίες Σιθωνίας

Καλύβες 
Όμορφη παραλία με τον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφέ. 

Γερακινή 
Πολύ μεγάλη σε μήκος παραλία, αμμώδης, πλήρως οργανωμένη με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Είναι από τα πρώτα κοσμοπολίτικα θέρετρα της Χαλκιδικής και στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί, μπαράκια κ.ά. 
Ύστερα από 2 περίπου χιλιόμετρα θα συναντήσετε ταμπέλα για παραλία Τρικόρφου

Ψακούδια και παραλία Ορμύλιας 
Στον παραθαλάσσιο οικισμό Ψακούδια η παραλία της Ορμύλιας είναι μεγάλη σε μήκος, και σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. 
Στον οικισμό λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβερνάκια, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ και μαγαζιά με καλοκαιρινά είδη. 

Μεταμόρφωση 
Αμμώδης παραλία με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Στον οικισμό λειτουργούν ενοικιαζόμενα, παιδικές κατασκηνώσεις και κάμπινγκ. 

Νικήτη 
Μεγάλη αμμώδης παραλία, οργανωμένη, μπροστά από το ομώνυμο χωριό. Διαθέτει ταβέρνες, καφετέριες, καταστήματα με τουριστικά είδη κ.ά. Αξιόλογο αθλητικό – πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή αποτελεί ο «Διάπλους» του Τορωναίου κόλπου. 

Δυτικά της Σιθωνίας 
Άγιος Ιωάννης 
Δυο χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση της Νικήτης (στρίβετε δεξιά ακολουθώντας τη δυτική πλευρά της χερσονήσου) η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι μεγάλη σε μήκος με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. 

Ακτή Κοβιού 
Μικρός κολπίσκος με εκπληκτικά χρώματα, ίσως τα πιο έντονα νερά όλης της Χαλκιδικής. Θα παρκάρετε στο πλάτωμα πάνω στη στροφή αλλά και δεξιά του δρόμου και θα κατηφορίσετε με τα πόδια. 

Καλογριά 
Ένα χιλιόμετρο μετά την Ακτή Κοβιού, η παραλία Καλογριάς είναι αμμώδης με το πευκοδάσος να φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Λειτουργεί ταβέρνα. 

Σπαθιές 
Μικρή παραλία με άμμο και βράχια, και πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. 

Ακτή Ελιάς 
Στενή παραλία, με πεύκα και ελιές που φτάνουν μέχρι το κύμα. Λειτουργεί ξενοδοχειακό συγκρότημα και ταβέρνα για φαγητό. 

Λαγόμανδρα 
Παραλία με άμμο, οργανωμένη η οποία διαθέτει ξενοδοχειακό συγκρότημα, εστιατόρια, μπαρ, θαλάσσια σπορ κ.ά. 

Παράδεισος 
Μεγάλη σε μήκος παραλία, αμμώδης, ιδανική για οικογένειες, σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Διαθέτει ενοικιαζόμενα συγκροτήματα, καφετέριες και ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα. 

Νέος Μαρμαράς 
Αμμώδης παραλία, αριστερά του οικισμού, με μπαράκια και ταβέρνες και θέα τη νήσο Κέλυφος (Χελώνα). 

Πόρτο Καρράς 
Στο ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα οι παραλίες είναι αμμώδεις, με χαλικάκι, και τα νερά γαλαζοπράσινα και σχετικά βαθιά. Πλήρως οργανωμένες διαθέτουν θαλάσσια σπορ, beach bars, εστιατόρια κ.ά. 

Αζάπικο 
Παραλία με ψιλή λευκή αμμουδιά, γαλανά νερά, χωρίς βλάστηση. 

Τριστινίκα 
Μεγάλη, αμμώδης και υπέροχη παραλία, με κρυστάλλινα βαθιά νερά. Στην περιοχή υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάνα δυο ταβερνάκια, ένα μίνι μάρκετ, κάμπινγκ καθώς και ένα all day beach bar με μαγευτική θέα και φευγάτες μουσικές. 
Από την Τριστινίκα, ευθεία (δεν στρίβετε για το beach bar), βρίσκεται το συγκρότημα «Αρετές», με έναν πανέμορφο κολπίσκο. Εκεί κοντά και ένας άλλος κόλπος, ο «Κρυφός Παράδεισος» ιδανικός για γυμνιστές. 

Τορώνη 
Εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ., αμμουδερή με ψιλό χαλικάκι, ιδανική για οικογένειες. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ενοικιάζονται κανό και θαλάσσια ποδήλατα ενώ κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μπαράκια, ταβερνούλες, μίνι μάρκετ, μαγαζιά με καλοκαιρινά είδη, ενοικιαζόμενα και ιδιόκτητα σπίτια. Στην άκρη της παραλίας και συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Λυκήθου διατηρούνται τα ερείπια βυζαντινού κάστρου. 

Πόρτο Κουφό 
Φυσικό λιμανάκι και ένα από τα ασφαλέστερα της Ελλάδας. Παραλία με άμμο, οργανωμένη μπροστά στα ξενοδοχεία. Στον οικισμό λειτουργούν ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Έξω από το λιμάνι βρίσκονται τα Καρτάλια, το νοτιότερο ακρωτήριο της Σιθωνίας. 
Εφόσον βρίσκεστε στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, μην παραλείψετε να ονειρευτείτε μέσα από τα μαγικά, πορφυρά και μαβιά χρώματα του ηλίου την ώρα που βυθίζεται στη θάλασσα. Και μόλις, σουρουπώσει, απολαύστε την τελευταία βουτιά της ημέρας! 

Ανατολικά της Σιθωνίας 
Ακτή Σαλονικιού
 
Μεγάλη σε μήκος παραλία, με αμμουδιά, γαλάζια υπέροχα νερά και θέα την επιβλητική κορυφή του Άθωνα. Λειτουργούν κάνα δυο beach bar, λίγα ενοικιαζόμενα ενώ υπάρχουν και αρκετά ιδιόκτητα σπίτια. 

Πυργαδίκια 
Στη βόρεια πλευρά του Σιγγιτικού κόλπου, τα Πυργαδίκια ή Άγιος Δημήτριος έχουν όμορφο λιμανάκι, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα, καταστήματα. Κολύμπι στις παραλίες του Κάμπου και των Γυαλακίων. 

Όρμος Παναγιάς 
Άλλο ένα όμορφο λιμανάκι το οποίο μεταξύ άλλων αποτελεί αφετηρία για ημερήσιες κρουαζιέρες στην χερσόνησο του Άθως. Κολύμπι στη μεγάλη κατά μήκος, αμμουδερή παραλία Τρανή Αμμούδα

Βουρβουρού 
Η περιοχή μοιάζει με λιμνοθάλασσα. Υπάρχουν μικρά νησάκια που περιτριγυρίζουν τον κόλπο της με μεγαλύτερο το Διάπορο. Τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Θα κολυμπήσετε στις παραλίες Καρύδι, Κουτλουμούσι (λειτουργεί και κάμπινγκ) αλλά και στα νησάκια με τις μικρές ακρογιαλιές. 

Ακτή Ζωγράφου 
Παραλία με αμμουδιά, θέα τον Άθω και το κάμπινγκ «Porto Zografou». Λειτουργούν και δυο μπαράκια. Στο 27,5 χλμ. φτάνετε στον Αρμενιστή. 

Αρμενιστής 
Μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με το ομώνυμο οργανωμένο κάμπινγκ και ένα από τα αγαπημένα κυρίως της νεολαίας. Λειτουργεί εστιατόριο, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ κ.ά. 
Σε απόσταση 5,5 χλμ. από τον Αρμενιστή είναι η Ακτή Πορτοκάλι και οι Καβουρότρυπες, με τα καταπληκτικά τους νερά και το μαγευτικό τους τοπίο! Δεν υπάρχει επίσημη πινακίδα για τις συγκεκριμένες παραλίες. Είναι μικροί κολπίσκοι με αμμουδιά και βραχάκια. 

Ακτή Πλατανίτσι 
Ενάμισι χιλιόμετρο από την Ακτή Πορτοκάλι, άλλη μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στα πεύκα, με κρυστάλλινα νερά! Λειτουργεί δημοτικό κάμπινγκ, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ, θαλάσσια σπορ κ.ά. 

Τέσσερα χιλιόμετρα μετά είναι η Ακτή Αχλάδα όπου και κει λειτουργεί κάμπινγκ και ύστερα από μισό χιλιόμετρο φτάνετε στη Σάρτη. 

Σάρτη 
Παραλία μέσα στον οικισμό, με αμμουδιά, οργανωμένη και καθαρά νερά, beach bars, ταβέρνες, ενοκιαζόμενα, καταστήματα με είδη θαλάσσης κ.ά.  
Στο 4,2ο χλμ. από Σάρτη χωματόδρομος οδηγεί (+ 800μ.) σε γραφικό κόλπο με υπέροχη θέα τον Άθω. Λειτουργεί beach bar club. 

Συκιά 
Μεγάλη αμμουδερή παραλία με θέα στον επιβλητικό Άθω. Λειτουργούν κάμπινγκ. Συνεχίζοντας το δρόμο καταλήγετε στην Ακτή Λιναράκι (+ 2,5 χλμ.) γραφική τοποθεσία με μικρό λιμανάκι, ταβέρνες και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
Δυο χιλιόμετρα πριν το Καλαμίτσι υπάρχει πινακίδα για Ακτή Κριαρίτσι και Ακτή Κληματαριά. Πρόκειται για τοποθεσία με μικρούς γραφικούς κολπίσκους, υπέροχη θέα στον επιβλητικό Άθωνα και κάμπινγκ. 

Καλαμίτσι 
Υπέροχος αμμουδερός κολπίσκος, μπροστά στον παραθαλάσσιο οικισμό, με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, δυο τρία μπαράκια, ταβερνούλες, μίνι μάρκετ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και λίγα ξενοδοχεία. Στο τέλος της παραλίας, εάν περάσετε τα βράχια φτάνετε σ’ έναν άλλο κολπίσκο, που προτιμάται από γυμνιστές.  Έχετε δει ωραιότερο θέαμα από τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από την επιβλητική κορυφή του Άθωνα; Ανατολή φεγγαριού; Κόκκινου φεγγαριού; Πανσέληνου; Η ανατολική πλευρά της Σιθωνίας είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιες αξέχαστες εικόνες και στιγμές! 

Φωτογραφίες

Τοποθεσία

Παραλίες

Παραλίες Άθως

Ολυμπιάδα Βορειοανατολικά της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Στρυμονικού, αμμουδερή παραλία και δάσος με πλατάνια, καφέ μπαρ, ταβέρνες, καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ

Περισσότερα »

Παραλίες Κασσάνδρας

Άγιος Μάμας Διαθέτει μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία (η οποία φαίνεται από τη γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας), αρκετά οργανωμένη, βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο χωριό

Περισσότερα »

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn